Yatlarda Lineer Aktüatör Kullanımının Oluşturduğu Konfor

Denizcilikte Lineer Aktüatör Kullanımı

0 563

Deniz Gemilerinde Elektrikli Lineer Aktüatörler

Teknelerde ve Yatlarda Lineer Aktüatör Kullanımı

Deniz araçlarında otomasyon kullanımlarına yönelik talebin artması, üreticilere böyle bir ortama dayanabilecek dayanıklı çözümler sunmaları gerektiğinin kesin bir işaretidir. Teknelerde,  deniz taşıtlarında  ve yatlarda lineer aktüatör yaygın olarak kullanılarak rahatlık ve konfor sağlanır. Bunlar, iç veya dış kullanım, kozmetik veya işlevsel olabilir. Bu yazıda, bu farklı kullanımları inceleyeceğiz ve MEPA TEKNİK  ürünlerinin deniz ortamında nasıl kapsamlı çözümler sağlayabileceğini keşfedeceğiz.

Bir teknenin veya yatın dışı, çalıştırma kullanılarak dönüştürülebilir. Kapılardan pencerelere, merdivenlere kadar her şey bu teknolojiden faydalanabilir. Ek olarak, harekete geçirme, bir deniz aracının en önemli parçalarından biri olan motorun iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Elektrikli lineer aktüatörler, bir motor kapağı üzerinde güvenilir bir kaldırma sağlar ve geminin kalbine kolay erişim sağlar.

Motora fayda sağlamanın yanı sıra, elektrikli lineer aktüatörler başka işlevsel kullanımlar da sağlar. Geminin direğini katlanabilir hale getirebilirler, bu da geminin limana geçmesini veya aksi takdirde onları engelleyecek köprülerin altından geçmesini kolaylaştırır. Bunu manuel bir çaba haline getirmek yerine, süreci otomatikleştirmek için değerli zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca baş pervanesi için hareket sağlayarak teknenin manevra yapmasını kolaylaştırabilirler. Ek olarak, valf düzenleme sürecini daha sorunsuz hale getirmeye yardımcı olurlar.

Elektrikli lineer aktüatörler, bir deniz aracında lüks dokunuşlar sağlamaktan da sorumludur. TV asansörlerinde hareket sağlarlar ve kullanılmadıkları zamanlarda depolanmalarına imkan verirler. Ayrıca belirli mobilyaları özelleştirebilirler. Örneğin, koltuk aktüatörleri, ve yatar koltuk aktüatörleri, kullanıcıların optimum konfor seviyelerine uyum sağlamalarına olanak tanır.

Yatlarda Lineer Aktüatör Kullanımına Uygun Çeşitli Örnekler :

MA serisi aktüatörlerimiz, deniz ortamı gibi dayanıklılık ve uzun ömür gerektiren uygulamalar için ideal çözümlerdir. MA1, 4500N’ye kadar derecelendirilmiştir ve talep üzerine daha da yüksek yükler temin edilebilir. IP66D derecesine sahiptir. Buna ek olarak, MA2 6000N’ye kadar destek sağlar ve IP69K derecesi sayesinde su ve toz korozyonuna karşı yüksek koruma seviyesine sahiptir. İster tek ister çift kaldırma seçeneği olsun, motor kapağı için ideal olacaktır.

Yatlarda Lineer aktüatör

 

 

 

 

 

 

JP3 ve JP4, IP69K lineer aktüatörler oldukları için deniz ortamı için de harika seçeneklerdir. Sıralı aktüatörlerdir ve 500N – 4500N arası yükleri desteklerler. Daha küçük alanlar için tasarlanmışlardır ve herhangi bir deniz aracındaki kompakt uygulamalar için mükemmel bir uyum sağlarlar.

Yatlarda lineer Aktüatör

 

 

 

 

 

 

Hem TA2 hem de TA2P kompakt, sağlamdır ve belirli dış ortamlarda iyi performans gösterebilir. Geri besleme sensörleri ve limit anahtarları olan dayanıklı lineer aktüatörlerdir. TA2, 1000N’ye kadar yükleri desteklerken TA2P, 3500N’ye kadar yükleri destekleyebilir. Ayrıca motor ambar kapakları gibi uygulamalara da iyi uyum sağlarlar. Yatlarda lineer aktüatör olarak TA2 ve TA2P yaygın olarak kullanılır.

yatlarda Lineer aktüatör

 

 

 

 

 

 

TA16 aktüatör, TA2’ye benzer, ancak özellikle kompakt alanlarda düşük gürültülü uygulamalar için tasarlanmıştır. 3500N’ye kadar yükleri destekler ve isteğe bağlı IP66 koruması ile mevcuttur. TA16 tarafından desteklenecek bazı deniz uygulamaları arasında motor kapakları, radar kemerleri ve yüzme platformları bulunur.

Yatlarda lineer Aktüatör

 

 

 

 

 

 

TL17 kaldırma kolonu, deniz teknenizdeki mobilyaların yüksekliğini ayarlanabilir hale getirmek için ideal bir üründür. Masalar ve sandalyeler için kesintisiz otomatik hareket sağlar, teknenin lüksüne ve işlevselliğine katkıda bulunur. Ek olarak, her türden tekne için gerekli olan yüksek derecede denge sağlamak üzere tasarlanmıştır.

TL17 kolon motor

 

 

 

 

 

 

 

Yatlarda Lineer aktüatör Kullanımına bir örnekte TVL3 serisi kolonlarımız mükemmel TV kaldırma aktüatörleri yapar. Çelik yapıdadırlar, üç boyutta mevcutturlar ve uzaktan kumanda ile programlanabilirler. Kullanım kolaylığı ve şık tasarımı sayesinde, kullanılmadığı zamanlarda büyük elektronikleri kamufle etmek için bir tekne veya yat içinde kullanılabilirler.

TV lift

 

 

 

 

 

 

Neden MEPA TEKNİK?

Bunlar denizcilik sektörü için sunduğumuz ürünlerden sadece birkaçı. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ürünlerimizi sürekli güncelliyor ve yeniliyoruz. Dikey olarak entegre edilmiş iş modelimiz, yüksek düzeyde özelleştirme ve kalite sağlayabileceğimiz anlamına gelir. MEPA TEKNİK  ürünleri hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin veya satış ekibimizin bir üyesiyle iletişime geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı