Pnömatik, Hidrolik ve Elektrikli Lineer Aktüatörlerin Avantajları ve Dezavantajları

Elektrikli Lineer Aktüatörlerin Avantajları ve Dezavantajları

0 2.830
Lineer Aktuatör çeşitleri tablosu
Lineer Aktuatör çeşitleri tablosu

Aktuatörlere olan ihtiyaç katlanarak arttı; Nereye bakarsanız bakın, sonsuz çeşitlilikteki uygulamalarda çalışan üç tip aktüatör hareket sisteminden birini görebilirsiniz. Lineer Aktuatör çeşitleri ile yanlış fikirlerden  bazıları doğruyken , bu tür hareket bileşenleriyle ilişkilendirdiğimiz düşüncelerin çoğu geçerliliğini yitirmiştir. Uygulamanızın harekete geçirme ihtiyacının belirli bir Aktuatör dayandığını düşünebilirsiniz, ancak teknolojik gelişmeler her birinin özelliklerini yeniden incelememize olanak sağladı. Bu da projeniz için birden fazla seçenek anlamına gelebilir.

İlk olarak, her bir Aktuatör tipinin işini tamamladığı temel yolu belirlemek önemlidir.

Endüstride Lineer Aktuatör Çeşitleri Olan Üç Tür Nedir?
Pnömatik Lineer aktuatörler

Pnömatik doğrusal aktüatörler, içi boş bir silindirin içindeki basit bir pistondan oluşur. Manuel pompa veya harici  kompresör, pistonu hareket ettirir. Basınç arttıkça, piston  hareket eder ve bu da  doğrusal kuvveti oluşturur. Bir geri yay kuvveti veya pistonun karşı tarafına sağlanan sıvı ile kapalı uzunluğuna geri döner.

Hidrolik Lineer Aktüatörler

Hidrolik lineer aktüatörler, pnömatiklere oldukça benzer, Farkı  hidrolik yağ , silindiri doğrusal  hareket ettiren basınçlı havanın aksine bunun bir pompadan sağlanmasıdır.  Bu hidrolik aktüatör, iki temel parçadan oluşur. Değişken valfler gibi bir kontrol cihazı  ve bir piston veya kontrol edici valf hareketi  ile bir çalıştırma bileşeni.

Elektrikli Lineer Aktüatörler

Elektrikli silindir, elektrikli silindir aktüatör veya elektrikli kaldırma silindiri olarak da adlandırılan elektrikli lineer aktüatörler, bir motorun dönme kuvvetini (elektrik enerjisi) alır ve onu doğrusal harekete (tork) dönüştürür. Aktüatörün vidasını motor aracılığıyla döndürdüğünüzde, somun bir sıra halinde ve aşağı hareket ederek yük için itme / çekme etkisi yaratır.

Bu Lineer Aktuatör çeşitleri tablosu her bir tipi, uygun uygulamaları için gereklidir, ancak daha önce belirtildiği gibi, imalat dünyasındaki önemli gelişmeler, bu hareket cihazlarının birbirinin yerine geçmesine izin vermiştir. Bununla birlikte, her birinin avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle projeniz için doğru aktüatöre karar vermeden önce seçenekleri tarttığınızdan emin olun.

Pnömatik, Hidrolik ve Elektrikli Lineer Aktüatörlerin Avantajları ve Dezavantajları:

Lineer Aktuatör çeşitleri tablosu
Lineer Aktuatör çeşitleri tablosu

Üretim dünyasındaki gelişmeler çok uzun bir yol kat etmiş olsa da, Lineer Aktuatör çeşitleri  gerekli yük değerleri, kuvvet veya hız ile rekabet edemediği bazı uygulamalar hala mevcuttur. Elektrikle çalıştırmanın uygun olmadığı ve aşılamayacak bir maksimum hıza sahip olacağı bazı ortamlar vardır. Nadir de olsa, görev döngüsünde aşırı değişiklikler varsa veya garanti kapsamı dışında kullanılıyorsa, elektrikli aktüatörler aşırı ısınabilir.

 

Bir elektromekanik aktüatör üzerindeki şok yükleri, kılavuz vidasını veya yatağını etkiler ve bunun tüm sistemin performansını etkileme olasılığı ile sonuçlanır. Lineer Aktuatör çeşitleri , genellikle vida aralığına bağlı olarak kilitli bir konumu tutmakta zorluk çekebilir veya boşlukla ilgili sorunlar yaşayabilir. Ve elektrikli hareket sisteminin başlangıç ​​maliyeti diğer Lineer Aktuatör çeşitleri  seçeneklerinden daha maliyetli olabilse de, kullanım ömrü boyunca çok az veya hiç bakım gerektirmeyen toplam operasyonun artan verimliliği, diğer aktüatör türlerine kıyasla toplam maliyeti daha düşük hale getirir. .

Sonuç Olarak ;

Bu Lineer Aktuatör çeşitleri  her biri, uygulama projeleri için doğru olanı belirlerken tartılması gereken hem iyi hem de kötü özellikler sergiler. Başlangıçtan itibaren hangi özelliklerin tartışılamaz olduğunu belirleyerek, bu ihtiyaçlara göre belirli aktüatörleri dışlamaya başlayacaksınız. Her ikisi de gerekli işi verimli bir şekilde yapabilen iki belirli aktüatör söz konusu olduğunda, sistemin tüm maliyetini göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz: bu, ilk yatırım, bakım ve onarım ücretlerinin yanı sıra potansiyel risklerin maliyetini de içerir. her hareket bileşeni sistemi ile birlikte alabilir.

En iyi sonuçları alabilmek için ürününüzü satın alacağınız doğru firmayı seçmek de önemlidir. MEPA TEKNİK , dünya çapında endüstriyel, mobilya, medikal ve ergo pazarları için en iyi ürünleri üretmeye yardımcı olmak için yenilikçi çözümlerde uzmanlaşmış küresel bir ekipten yararlanan, elektrikli lineer aktüatörlerin endüstri lideri bir sağlayıcısıdır. Doğru teknolojinin kullanılmasıyla herhangi bir sorunun gerçekten çözülebileceğini ve pnömatik ve hidroliklerden daha fazla büyüyen uygulamalarda drop-in değiştirme, özelleştirilebilir elektrikli lineer aktüatörlerin sürekli olarak kullanıldığını anlıyoruz. MEPA TEKNİK , rekabetçi fiyatlarla en yüksek kalitede, özelleştirilebilir bileşenleri sağlamaya çalışır. Daha fazla bilgi için bugün bizi MEPA TEKNİK ‘da çevrimiçi olarak ziyaret edin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı