Lineer Aktüatörlerde güvenlik önlemleri, satın alırken göz önünde bulundurulması gereken faktörler hakkındaki altı bölümlük tartışmamızın üçüncü bölümüne hoş geldiniz. Bugün, bir elektrikli çalıştırma sistemi içindeki güvenlik özelliği seçeneklerini ele alacağız. Lineer Aktüatörün içinde çalışacağı ve maruz kalacağı ortama ve baskıya bağlı olarak, lineer aktüatörün stabilitesini ve gücünü güçlendirmek akıllıca olacaktır. MEPA TEKNİK dikey olarak entegre bir elektrikli lineer aktüatör üreticisi olduğu için, bu özellikleri müşterinin ihtiyaçlarına göre özelleştirebiliyoruz. Dikkate alınacak bazı güvenlik özelliği seçenekleri şunlardır:
A. Aşırı Yük Kavraması
Aşırı yük kavraması, lineer aktüatörlerde önceden ayarlanmış bir yük sınırına ulaştığında kayan yerleşik bir cihazdır. Aşırı yük kavraması, motoru kılavuz vidaya bağlar ve bağlantısını keser. Bu kayma, doğrusal aktüatörün olası hasarlara maruz kalmasını önler. Bu, MA1 endüstriyel lineer aktüatör harika bir güvenlik özelliği seçeneğidir.
B. PTC Termistörü
Bir PTC Termistörü, esasen, motora giden gücü keserek motoru aşırı ısınmaya ve yanmaya karşı koruyan bir sigorta görevi görür. Elektrik motorlarımız, içine monte edilmiş bir PTC Termistör içeren bir UL sertifikasyon seçeneğine sahiptir.
C. Güvenlik Somunu
Bir güvenlik somunu, doğrusal lineer aktüatörlerde daha yüksek bir yükü desteklemesine yardımcı olmak için kullanılan metal takviyeli bir acme tahrik somunudur. 6.000 N veya daha fazla yükler için bir güvenlik somunu önerilir. MEPA TEKNİK‘in dayanıklı elektrikli lineer aktüatörleri, aktüatörün sağlamlığını ve bütünlüğünü sağlamak için bu özelliği ekleme seçeneğine de sahiptir.
D. Sadece İtmeye Çalışan Somun
Standart bir tahrik somunu, uzatma borusuna vidalanacak dişlere sahipken, “yalnızca itmeli” bir somunun dişleri olmayacaktır. Bu, engellerin (hayvanlar, insanlar, diğer mobilyalar vb.) Geri çekilen doğrusal bir lineer aktüatör sistemi tarafından hasar görmesini önler. Bu, örneğin, eğer yatar koltuğun ayağının uzatılmış bir konumdan geri çekilmiş bir konuma geçmesi ve sandalyenin ayaklarının altında bir nesne olması durumunda yardımcı olabilir. Sandalyenin ayağı, temas ettiği nesneye baskı yapmaya devam etmeyecektir. TA5L, TA5P, TA6 ve TA14 iç mekan lineer aktüatörlerimiz bu tür uygulamalarda kullanılacaktır.
E. Hızlı Geri Çekme
Lineer Aktüatörün serbest bırakıldığında hızla geri sürülmesini sağlayan bir kol veya kablo. Hızlı serbest bırakma, esas olarak bir tıbbi yatağın arkalığının hızlı bir şekilde düz bir şekilde yatırılması gerektiğinde (acil CPR durumunda) tıbbi yatak uygulamaları için tasarlanmıştır. Tıbbi olarak sertifikalı lineer aktüatörlerimiz, TA1 , TA15, ve TA31QR modellerimizde görülen bu seçenekle (uygulama ihtiyaçlarına bağlı olarak) gelebilir. Elektrikli lineer aktüatörün temelleri ve bir lineer aktüatör satın alırken göz önünde bulundurulması gereken faktörler hakkındaki altı bölümlü tartışmamızın üçüncü bölümüne hoş geldiniz. . Bugün, bir elektrikli çalıştırma sistemi içindeki güvenlik özelliği seçeneklerini ele alacağız.
F. Manuel Elle Geri Çekme
Manuel serbest bırakma, öncelikle bir tıbbi hasta kaldırma sistemi için tasarlanmıştır. Manuel serbest bırakma, uzatma borusunun (iç boru) ön ataşmandan (çatal) serbest bırakılmasına ve serbestçe dönmesine izin verir. Bu, lineer aktüatörlerde serbestçe geri hareket etmesine ve bir hastanın hasta kaldırma sisteminden manuel olarak indirilmesine olanak tanır. Bu özellik TA1 , TA12 ve TA23 modelimizde kolayca özelleştirilebilir.
G. Manual Crank
Manuel krank, esas olarak tıp endüstrisi için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir. Bir tıp doktorunun acil durumlarda veya elektrik kesintilerinde yatak pozisyonunu manuel olarak çalıştırmasına izin verir. MEPA TEKNİK’in medikal lineer aktüatörü, müşterinin uygulama ihtiyaçlarına göre özelleştirebileceğimiz manuel krank seçeneğine sahiptir.
H. Yaylı Bobinli Fren
Sonsuz dişlinin etrafına bir yay helezonlu fren takılır ve sarılır. Pinyon sargısı ile otomatik olarak devreye giren ve motor döndüğünde serbest bırakılan tek yönlü geri tepme tipi bir frendir.
I. Motor Freni
Motor freni, uygulamanın yükü itip çekmeyeceğine bağlı olarak motor şaftının üstüne veya altına kurulur. Motor freni, elektrikli lineer aktüatöre uzun ömürlülüğünü sağlayan ek dayanıklılık sağlar. MEPA TEKNİK dayanıklı ürünler üretme işinde olduğundan, elektrikli aktüatörlerimizin çoğu standart olarak bir motor freni ile birlikte gelir.
J. Elektromekanik Fren
Elektromekanik fren, iş miline mekanik direnç uygulamak için elektromanyetik kuvvet kullanarak motoru yavaşlatır veya durdurur. Elektromekanik fren, motor şaftının altına da takılmıştır. Bu, MA1 endüstriyel lineer aktüatörlerde bir başka harika güvenlik özelliği seçeneğidir
K. Mekanik Fren
Geri tahrik muhtemelen yüksek ağırlık yüklerine sahip bir faktör olduğunda, elektrikli aktüatörün dengesini güçlendirmek için mekanik bir fren eklenebilir.
Elektrikli lineer aktüatörlerde ve bunların lineer hareket sistemlerine dahil edilmesi için daha iyi bir anlayış ve temel geliştirmenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Lineer Aktüatörler hakkında daha fazla bilgi almak için yazımız lineer aktüatör bileşenleri hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Başka sorularınız varsa ve / veya bir sonraki başvurunuzda yardımcı olmak istiyorsanız, lütfen ekibimizle iletişime geçin. MEPA TEKNİK size yardımcı olmaktan memnuniyet duyar. Çalıştırma ihtiyaçları için kaliteli çözümler sunarken müşterilerimizle ortaklık konusunda uzmanız.