Lineer Aktüatörlerde IP Koruma Sınıfları ve Kullanılan Yağlar

Lineer Aktüatörlerde IP

0 757
Lineer Aktüatörlede IP
Lineer Aktüatörlede IP

Elektrikli lineer aktüatörlerin temelleri ve bir elektrikli aktüatör satın alırken dikkate alınması gereken faktörler hakkındaki yeni yazımız. İster bir iç mekan elektrikli lineer aktüatörü, ister bir dış mekan elektrikli lineer aktüatörü çalıştırıyor olun, dayanıklı ve kaliteli bileşenlerden yapılmasına ihtiyacınız olacak. Bu bölümde Lineer Aktüatörlerde IP sınıfları ve kullanılacak yağları değerlendireceğiz.

 

IP Derecelendirmeleri

Bir Lineer aktüatörün yalnızca dahili parçaları ömrünü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda lineer aktüatörü katı nesneler ve sıvılar gibi izinsiz girişlerden koruma yeteneği de onun uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. MEPA TEKNİK, elektrikli lineer aktüatörlerimizin ve kaldırma kolonlarımızın dış tarafına koruyucu bir conta ekleyerek bunu sağlamaya yardımcı olur.

Bunu bir adım daha ileri götürmek için, uygulamanın içinde bulunacağı ortama bağlı olarak, doğrusal aktüatörün dışındaki koruma seviyesini özelleştirebiliyoruz. Bu seviyeler, IP Derecelendirmesine göre hesaplanır. IP Derecelendirmesi, genellikle koruma seviyesini tanımlayan “IP” yi izleyen iki basamaktan oluşan Uluslararası Koruma Derecelendirmesinin kısaltmasıdır. İlk rakam, toz ve döküntü gibi katı yabancı nesnelerin girişine karşı koruma düzeyini gösterir. Bu ölçek 0 (korumasız) ila 6 (tozdan yüksek düzeyde koruma) arasında değişir. İkinci rakam, su gibi sıvılara karşı koruma düzeyini gösterir. Bu koruma ölçeği 0 (korumasız) ila 9 (sıvılardan yüksek düzeyde koruma) arasında değişir.

Elektrikli lineer aktüatörlerimiz, en yaygın koruma seviyelerimiz IP42, IP54 ve IP66 ve IP69K derecelendirmeleriyle, müşterinin istediği özelleştirilmiş koruma seviyesine göre sızdırmazlık sağlanabilir.

IP42

IP42 koruması, tipik olarak bir TV asansörü, ev koltuğu, sandalye veya ayarlanabilir yatak gibi toz ve suyun büyük faktörler olmadığı bir iç mekan uygulamasında kullanılabilir. Bu tür uygulamalar genellikle TVL3, TA5L, TA5P, TA6 ve TA14 lineer aktüatör modellerimizle kullanılır.

IP54

lineer aktüatörlerde IP 54 derecesi daha evrenseldir çünkü lineer aktüatörün hastane, dişçilik ofisi veya depo gibi daha değişken bir ortamda çalışmasına izin verebilecek daha yüksek bir koruma seviyesine sahiptir. Bu tür uygulamalar genellikle TA1, TA4, TA7 vb. lineer Aktüatör modellerimizle kullanılır.

IP66

IP66 derecesi, onu su geçirmez doğrusal bir Lineer aktüatör yapan en yüksek seviye yalıtım malzemelerimizden biridir. Tipik olarak çiftlik inşaat alanları gibi zorlu koşulların mevcut olduğu bir dış ortama yerleştirilebilir. Ayrıca IP66, havuz asansörleri ve tıbbi yataklar gibi tıbbi ve hasta hareketlilik ekipmanı için de çok önemli olabilir. Bu tür uygulamalar genellikle TA2, TA2P ve TA16 Lineer aktüatör modellerimizle kullanılır.

IP69K

Lineer aktüatörlerde IP 69K koruma seviyesi sunuyoruz. IP69K, yüksek sıcaklıkların ve basınçlı suyun korunmasıdır. Bu seviyede bir korumaya sahip bir lineer aktüatör, toz, kir ve kimyasal seviyelerin yüksek olduğu tarımsal bir ortamda olduğu gibi yüksek basınçlı bir hortumla püskürtülebilir. IP69K derecesi, MA1, MA2, MA5, JP3 ve JP4  Lineer aktüatör modellerimizde isteğe bağlı bir sızdırmazlık maddesidir.

Lineer Aktüatörlerde Kullanılan Yağlar

Lineer aktüatörlerde IP’nin önemi kadar kullanılan yağlamanın türü ve miktarı, kullanım ömrünü büyük ölçüde etkileyecektir. Yağlamayı, lineer aktüatörün kanı olarak düşünün, bu olmadan aktüatörün tüm parçaları birlikte çalışmayacak ve uzun süre dayanmayacak. Yağlama, sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur ve bu da motor içindeki sıcaklığın düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca hareketli parçaları ayrı tutar, gürültüyü ve titreşimi azaltır ve makinenin korozyona uğramasını önler.

Kullanılan iki ana yağlama türü gres ve yağdır. Gres, yağdan daha kalındır, bu da daha yüksek yükleri tutmasına izin verir ve ayrıca daha az sıklıkta bakım gerektirir. MEPA TEKNİK , aktüatörün yük / hız gereksinimlerine bağlı olarak belirli bir gres türü kullanır. Genel olarak, düşük yüklü uygulamalarda daha yüksek viskoziteli (daha ince) gres, daha yüksek yüklü uygulamalarda ise daha düşük viskoziteli (daha kalın) gres kullanılacaktır.

Bunun, elektrikli lineer çalıştırma sistemleri için daha iyi bir anlayış ve temel geliştirmenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Son haftamızda, genellikle elektrikli doğrusal hareket sistemlerinde kullanılan ana konum geri bildirim sensörlerini tartışacağız. Başka sorularınız varsa ve / veya bir sonraki başvurunuzla ilgili yardım istiyorsanız, MEPA TEKNİK  size yardımcı olmaktan memnuniyet duyar. Doğrusal hareket ihtiyaçları için kaliteli çözümler sunarken müşterilerimizle ortaklık konusunda uzmanız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı