Tren Kotluları ergonomisi için Lineer Aktüatör

0 879

tren koltukları

Demiryolu seyahati, son yıllarda önemli ölçüde gelişti. Müşteri deneyimi, alanlarını yolcuların yeni ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlaması gereken tren şirketleri için birincil stratejik odak haline geldi. Müşteri geri bildirimi, büyüme için çok önemli bir faktördür, bu nedenle ortamlar aynı zamanda güzel, rahat ve işlevsel olmalıdır. Elektrikli aktüatörler, yolcular için hareketlilik ve konfor sağlayan ergonomik ve ayarlanabilir tren koltukları tasarlamayı mümkün kıldığından çözümdür.

Tren ekipmanı: yeni ergonomik gereksinimler

Tren iç tasarımı, rakiplerden farklılaşmak için çeşitli stratejilerin merkezinde yer alır. Zamanla, yolcular basit “kullanıcılardan” şirketler için gerçek “müşteriler” e dönüşmüştür. Bu müşteriler, diğer ulaşım modları (uçak, araba) ile rekabet edebilmekten memnun olmalıdır.

Seyahat alışkanlıkları bile gelişti. Bağlantılı nesneler sayesinde, mesafe artık çalışmak için bir sınır değildir. İnsanlar seyahat eder ve transit geçişte gittikçe daha fazla zaman geçirir. Böylece tren gerçek bir işyeri, buluşma yeri ve aynı zamanda dinlenme yeri haline geliyor.

Bu yeni alışkanlıklar, yeni ihtiyaçların da ortaya çıkmasına neden oldu. Bilgisayarların ve akıllı telefonların kullanımı, yolcuların hareketlerini ve duruşlarını önemli ölçüde değiştirdi. Bu cihazlarda geçirilen uzun saatler düzenli olarak kas yorgunluğuna ve sadece sağlıkları için değil müşteri deneyimi için de zararlı olan diğer kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Bu nedenle, konforlarını korumak için yeni uyarlanmış ve ergonomik ekipman sağlamak gerekir.

Tren Koltukları için Daha fazla ergonomi

Yolcu konforu, esas olarak yolcunun saatlerce oturacağı koltuğun kalitesine bağlıdır. Koltuk ne kadar çok ayar seçeneği sunarsa, kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ergonomik bir duruş benimseyebilir.

Bu, sürücü koltuğu onların tek çalışma yeri olduğu için eğitmen sürücüleri için de geçerlidir. Bu nedenle, ayarlanabilir bir sürücü koltuğu, tüm sürücülerin koltuğu boyutlarına ve hareketliliğine göre ayarlamasına, çalışma koşullarını iyileştirmesine ve kötü duruşla ilgili olası bozuklukları azaltmasına olanak tanıyacaktır.

Ayarlanabilir tren koltukları için elektrikli aktüatörler

Elektrikli aktüatörler, optimum konfor için tren koltukları yumuşak ve sessiz bir şekilde ayarlanmasını sağlar. Montajı ve kullanımı kolay, hassas ve güvenli hareketlere izin veren eksiksiz bir çözüm – elektrikli aktüatör, kontrol kutusu ve el kumandası – sunuyoruz.

TA16 elektrikli aktüatör, sırtlık eğiminin ve bacak desteğinin aynı anda ayarlanmasına izin verir. Tek motor ile senkronize bir şekilde iki zıt hareket sağlayan bir mekanizmaya kolayca entegre edilebilir. Koltuk arkalığı arkaya doğru eğilirken, bacak desteği rahat ve rahatlatıcı bir pozisyon için hafifçe yükselecektir. TA16, özellikle sessiz bir elektrikli aktüatördür. İsteğe bağlı Hall etkisi sensörleri, konum geri bildirimi ve daha hassas ayarlamalar sağlayacaktır.

TA16, daha ekonomik bir çözüm için doğrudan kesim sisteminde ve kontrol kutusu olmadan da kullanılabilir. İki elektrikli aktüatör kullanmak mümkündür. Bu durumda, TC14 kontrol kutusunun kullanılması her iki motorun senkronize hareketlerine izin verecektir.

TA16, 3500 N’ye kadar itebilir ve ayrıca sürücü koltuğunun yükseklik ayarına izin verir. Bu, sürücünün koltuğu kendi boyutuna göre ayarlamasına ve kontrol paneline göre optimum bir duruş almasına olanak tanır.

Koltuk başlığı ayarı için TA32 elektrikli aktüatörün kullanılmasını tavsiye ederiz. Kompakt olduğundan, rahat ve ergonomik bir duruş için koltuk başlığının yüksekliğini ayarlayarak yolcunun koltuğu kendi boyutuna uyarlamasına olanak tanıyacak.

TFH16 gömme el kumandası sistemi kolaylıkla kontrol edebilir. Fırçalanmış alüminyum tasarımı, trenin tasarımıyla eşleşecek. Dahası, entegre USB bağlantı noktası, herhangi bir kullanıcının akıllı telefonunu veya diğer bağlı cihazları kolayca şarj etmesine olanak tanır.

tren koltukları

MEPA TEKNİK elektrikli aktüatörleri, tren koltukları  ayarlamak için ideal çözümdür. Her türlü kullanıma uyarlanmış modüler alanların ve ergonomik ekipmanların tasarımına izin verirler. Yumuşak, hassas ve sessizdirler, iç mekan kullanımı için uygundurlar ve daha fazla konfor için verimli ayarlamaya izin verirler.

Elektrikli aktüatörlerimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen  satış departmanımızla iletişime geçin!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı